Onze boomgaarden


Op vergeten plekken in de Waalsprong liggen prachtige boomgaarden. Ze worden niet gebruikt en raken vervallen. En toch geven ze heerlijke vruchten. Tot zover hebben we appels, peren, pruimen, vlier en noten ontdekt. Wij willen deze boomgaarden weer in functie brengen, open stellen voor iedereen om van te genieten en de vruchten van te plukken. Dat doen we met hulp van onze leden.

Activiteiten


 • za
  15
  feb
  2020

  Snoeien en onderhoud Smitjesland

  14.00 uurBoomgaard Smitjesland

  Smitjesland, ooit een overwoekerde boomgaard, is al reuze opgeknapt en toegankelijk geworden met de nodige inspanning. Het verwijderen van overgroei van vlier, oude en dode bomen heeft voor meer licht en lucht gezorgd. De open plekjes in de gaard maken het pittoresk met behoud van het 'wilde gevoel'. Smitjesland zal niet een 'aangeharkte' plek worden, maar vraagt toch aandacht.

  Op zaterdag 15 februari vanaf 14.00 uur willen we, onder begeleiding van onze snoeiman Andre, Smitjesland een onderhoudsbeurt geven. Jullie helpende handen zijn welkom. Trek goede buitenschoenen aan, handschoenen en neem je snoeischaar mee (als je die hebt).

  Lees meer...
 • za
  15
  feb
  2020

  Ledenvergadering

  16.30 uurNader te bepalen

  Waar willen we met Stichting Co-bomen naar toe? Na meer dan 5 jaar praten we met de leden over het doel van Co-bomen, de vier boomgaarden, de organisatie, de activiteiten en de betrokkenheid van de community.

  Met een hapje en drankje willen we met alle leden en betrokkenen samen het gesprek hebben. Heb je vooraf al vragen of opmerkingen, heb je al ideeën of zoek je inspiratie? Laat van je horen via info@cobomen.nl

  Lees meer...
 • za
  29
  feb
  2020

  Snoeien en vogelkastjes - Hof van Holland

  11.00 - 13.00Hof van Holland, Oosterhoutsedijk88

  Kom je gezellig helpen? Deze zaterdag gaan we de mouwen uit de handen steken in Hof van Holland. Bas heeft nieuwe vogelhuisjes gehaald bij Stadsboom om op te hangen. En er is snoeiwerk te doen. Hulp = welkom. Goede buitenschoenen aan en neem je werkhandschoenen mee.

  Lees meer...

Lid worden van Co-bomen?


Wij willen oude boomgaarden boven de Waal in Nijmegen weer in bedrijf brengen. Dat lukt beter met (meer dan 160 gezins-)leden. Hulp is nodig! Word lid voor €25,- per jaar, kom snoeien en pluk zelf de vruchten.

Meld je nu aan

Contact


Heeft u vragen, ideeën of suggesties? Neem contact met ons op!

Facebook

Volg Co-bomen!

E-mail

info@cobomen.nl

Lid worden

Meld je nu aan!

Stichting Co-bomen wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners