De verwachte groei van Nijmegen Noord maakt dat er duizenden nieuwe bewoners bijkomen. Wij willen voor iedereen in Nijmegen Noord tenminste 1 fruitboom van een oud ras beschikbaar stellen. Bij het aanbod van een eigen fruitboom hanteren we 1 per huishouden. Groepen kunnen deze clusteren tot een kleine gaard wanneer daar plek voor in de buurt aanwezig is. Zo vermengt nieuwbouw zich met ‘oud’ groen.

Oude Betuwse fruitrassen in nieuwe tuinen
We helpen Nijmegen boven de Waal in het groen! Nieuwe bewoners van Nijmegen Noord kunnen hun woonomgeving vergroening door zelf een fruitboompje in eigen tuin te poten. Met de aanplant van een nieuwe fruit- boom- of struik van een oud ras in eigen voor- of achtertuin blijven deze soorten voortbestaan. En kun je oogsten van eigen grond! Gemeente Nijmegen maakt het project voor het derde jaar mogelijk vanuit haar ambities om de leefomgeving te vergroenen in de regeling ‘Groen Verbindt’ en vanuit ‘Steenbreek’.

Reserveringslijst
Vanaf september stellen we de reserveringslijst voor de fruitbomen open. In 2019 mogen we 350 boompjes vergeven. Je kunt dan kiezen uit een aantal oude rassen die van oudsher in de Betuwe (veel meer) voorkwamen. Het zijn vaak vergeten soorten, reuze lekker uit de hand, ook om te verwerken tot producten als taarten, chutney’s, moezen, wijn, likeur of natuurlijk sap. 
De ervaring leert dat de reserveringslijst snel vol zit. Ben je lid van Co-bomen? Dan hoor je als eerste wanneer de reserveringslijst open gaat.

Op het Oogstfeest 3 november 2019 (eerste zondag van november) staan de boompjes klaar om afgehaald te worden.

Deelnemersoverzicht Expeditie Tuinfruit 2016