Een fruitboom voor iedereen.


In Lent, Oosterhout en Grote Boel komen vele nieuwe mensen in nieuwe wijken te wonen. Stichting Co-bomen wil het deel van Nijmegen boven de Waal vergroenen met Betuwse fruitboompjes. Dat is waar onze actie Expeditie Tuinfruit toe bedoeld is. Vorig jaar mochten we al 250 boompjes weggeven, die overal in de tuinen zijn gepland. In 2017 gaat Expeditie Tuinfruit wederom van start!

De Betuwe kent een rijke historie aan fruitteelt. Het gebied van Nijmegen boven de Waal diende decennia lang als voortuin voor de stad. Vanaf hier werden de vitaminerijke producten de Waal over gevaren naar de markt in de stad. Nu de nieuwbouw zorgt voor uitbreiding verdwijnt het groene karakter van Nijmegen-noord echter naar de achtergrond.

In het kader van het programma ‘Groen Verbindt’ van de gemeente Nijmegen mogen wij een impuls geven aan de vergroening. Middels Expeditie Tuinfruit kiezen we ervoor om kleine en halfstam fruitboompjes uit te geven van oude Betuwse rassen. Lekker, goed voor de bijen, en leuk om zelf te oogsten in eigen tuin!

Ben je woonachtig in Nijmegen boven de Waal? Zie je jezelf als nieuwe bewoner? Dan kun je intekenen op een eigen fruitboompje. Kies uit een appel, peer, pruim, kers, kweepeer of mispel. De Stichting ’t Olde Ras uit Doesburg maakt de selectie van rassen en is leverancier. Voorwaarde voor intekenen is, dat je het boompje zelf afhaalt op het Oogstfeest op 5 november 2017. Hier vieren we het einde van het oogstjaar, met een vuurtje, eten en drinken, muziek en gezelligheid. We nodigen alle partijen, bewoners en betrokkenen uit om mee te genieten van dit weldadige buitenfeest.

Schrijf je nu in!


Update 24 oktober 2017: Inschrijving is gesloten.Alle boompjes zijn reeds vergeven.

Er zijn maximaal 200 fruitboompjes beschikbaar. We behandelen je inschrijving op volgorde van tijd. Wie het eerst komt, die het eerst maalt. Je mag maximaal voor 1 boompje intekenen. Deze is af te halen op het Oogstfeest op 5 november 2017. De exacte locatie wordt via de nieuwsbrief en via deze site nader bekend gemaakt.

Vul hieronder je gegevens in en maak de keuze voor een fruitsoort door deze aan te vinken. Klik vervolgens op verzenden om het formulier te verzenden en je voorkeur door te geven.

Zodra we 200 inschrijvingen hebben ontvangen, is inschrijven niet meer mogelijk. We sluiten dan dit digitale inschrijfformulier. We maken gebruik van je e-mailadres om te communiceren. We gaan uiteraard vertrouwelijk om met je gegevens.
Helaas! Het maximale aantal inschrijvingen voor Expeditie Tuinfruit 2017 is bereikt.

Contact


Heeft u vragen, ideeën of suggesties? Neem contact met ons op!

Facebook

Volg Co-bomen!

E-mail

info@cobomen.nl

Lid worden

Meld je nu aan!

Stichting Co-bomen wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners