— inschrijving boompjes 2021 gesloten —

De verwachte nieuwbouw van Nijmegen Noord maakt dat er duizenden nieuwe bewoners bijkomen. Wij willen voor iedereen in Nijmegen Noord tenminste 1 fruitboom van een oud ras beschikbaar stellen. Bij het aanbod van een eigen fruitboom hanteren we 1 per huishouden. Groepen kunnen deze clusteren tot een kleine gaard wanneer daar plek voor in de buurt aanwezig is. Zo vermengt nieuwbouw zich met ‘oud’ groen.

Oude Betuwse fruitrassen in nieuwe tuinen
We helpen Nijmegen boven de Waal in het groen! Nieuwe bewoners van Nijmegen Noord kunnen hun woonomgeving vergroening door zelf een fruitboompje in eigen tuin te poten. Met de aanplant van een nieuwe fruit- boom- of struik van een oud ras in eigen voor- of achtertuin blijven deze soorten voortbestaan. En kun je oogsten van eigen grond! 

Bestel je boompje. We vragen 3,00 vergoeding
Vanaf september stellen we de bestellijst voor de fruitbomen open. In 2021 reiken we 150 boompjes uit voor een vergoeding van 3,00 per stuk. Je kunt dan kiezen uit een aantal oude rassen die van oudsher in de Betuwe (veel meer) voorkwamen. Het zijn vaak vergeten soorten, reuze lekker uit de hand, ook om te verwerken tot producten als taarten, chutney’s, moezen, wijn, likeur of natuurlijk sap. Voorwaarde is wel dat je het boompje komt ophalen op 7 november tijdens het Oostfeest.

Dan (eerste zondag van november) staan de boompjes klaar om afgehaald te worden. 

Expeditie Tuinfruit 2021 – boompje bestellen kan niet meer

 

Deelnemersoverzicht Expeditie Tuinfruit 2016