Agenda


 • wo
  02
  mei
  2018

  Maaien en zeisen - Smitjes

  10.00 tot 12.00 uurSmitjesland

  Kom even helpen, in de uitbundig met gras begroeide boomgaard Smitjesland. Neem de zeis of de motormaaier ter hand. Ook delen nog begaanbaar maken. Tegelijk genieten van de prachtige gaard.

  Lees meer...
 • vr
  18
  mei
  2018

  Maaien, zeisen, poetsen

  10.00 uurHof van Holland, Oosterhoutsedijk 88

  We maken de boomgaarden weer lekker op orde. De paden maaien zodat we ons makkelijk door de gaarden kunnen voort bewegen. Wie een zeis wil uitproberen, van harte welkom. En de piknikbankjes opfrissen. Boomgaard smitjesland is twee weken geleden gedaan. Nu nog die aan de Oosterhoutse kant, te beginnen bij de Hof van Holland.

  Help je mee?

  Lees meer...
 • zo
  20
  mei
  2018

  Rondje Noord #3

  14.00 - 17.00Rondje Noord op 12 locaties

  Tour langs 12 bijzondere plekken (en doe onze boomgaarden ook even aan)
  zondagmiddag 20 mei 

  Op zondagmiddag 20 mei gooien de 13 deelnemers binnen Geef Noord de ruimte! de tuindeuren wagenwijd open en is iedereen van harte welkom om te komen kijken. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en ouder. Denk aan proeverijen, rondleidingen, kruidendrankjes brouwen, zaadbommen bouwen, bijenhotels maken. Rondje Noord begint om 14.00 uur en is gratis toegankelijk. Deelnemers zijn Villa Sterappel, Windpark, Warmoes, Stadsnomaden, Kasje van Doornik, Lentse Aarde, Fabrikaat, Pompoen, Koken aan de Waal, Imkerij Bloem en Iewan.

  Ook de boomgaarden van Co-bomen
  Wil je weten wat onze plannen zijn aankomende jaren? Haak dan aan bij de fietstocht van Co-bomen langs de gaarden op zondag 20 mei. Dit in het kader van ‘Rondje Noord’, het jaarlijkse event waar een tiental groene clubs open huis houden.

  We verzamelen om 14.00 uur voor het Van Der Valk Hotel. Na een uurtje fietsen eindigen om 15.00 uur bij boomgaard Smitjesland en gaan daar de wild bieren proeven van craft beer brouwer Nevel. Daar – om 15.00 bij Smitjesland – aanhaken mag natuurlijk ook!

  Bekijk http://cobomen.nl/nieuw/rondjenoord/

   

   

   

  Lees meer...
 • zo
  02
  sep
  2018

  Festival de Oversteek

  middagKersen Boomgaard achter Station Nijmegen Lent
  Zondagmiddag 2 en 9 september is het feest: Festival De Oversteek, het leukste festival van Nijmegen-Noord en verre omstreken, viert dan zijn tiende verjaardag!
  Opnieuw kun je genieten van muziek, theater, dans, literatuur, beeldende kunst aan de oevers van de Waal. In totaal zijn er maar liefst ruim 50 acts op zo'n 30 locaties.
  Op 2 september is dansgezelschap Aapjescollective te zien in de kersenboomgaard achter station Nijmegen Lent met de voorstelling co-instinct. Tickets zijn verkrijgbaar via festivaldeoversteek.nl.
  Lees meer...
 • zo
  09
  sep
  2018

  Festival de Oversteek - dag2

  middagBoomgaard Smitjesland

  Deze zondag brengen Loes Wijnhoven (voorvrouw Clean Pete) en Lea Kliphuis (de Nijmeegse Dolly Parton) bij Boomgaard Smitjesland evergreens uit country en roots opnieuw tot leven. Andere groene en sfeervolle locaties zijn Historische Tuinderij Warmoes, Koken aan de Waal, Pompstation Stroom en Landgoed Doornik.

  Enkele hoogtepunten uit de goed gevulde verjaardagstaart: Alex Roeka, LAVALU, Rocco Ostermann (Donnerwetter), Tjitske Jansen, The Grey Pants en Folk Road Show. Ook is er opnieuw een bijzonder kinderprogramma (met onder andere de beroemde kinderboekenschrijver Ten van Lieshout) en leerzame én lekkere wildplukwandelingen door het dynamische rivierenlandschap.

  Kaarten verkrijgbaar op festivaldeoversteek.nl

  Lees meer...
 • wo
  12
  sep
  2018

  Peren en appels Oogsten!!!

  12.00 uurHof van Holland, Oosterhoutsedijk 88

  Komt allen om te helpen met de oogst van de appels en peren op Hof van Holland, en door naar Perenlaantje! Het is een super goed perenjaar, zo blijkt aan de tjokvolle hoogstammers op Hof van Holland. Trek je laarzen aan, de kinderen mee, en een tasje voor de oogst natuurlijk.

  We gaan ook weer staptapjes laten persen bij Mobipers dit jaar. Je kunt helpen door de kisten met fruit te vullen. Voor leden zullen de staptapjes tegen kostprijs verkocht worden op het Oogstfeest 2018 (jaja ook die komt er weer aan, op de eerste zondag van november, traditie getrouw)

  Lees meer...
 • zo
  04
  nov
  2018

  Hutsepot maken

  11:00Warmoes Historische Tuin

  Belangstellenden kunnen zondagochtend met wildplukker Sebas op pad. Groentes, kruiden en gewassen die nog op het land van De Warmoes staan vormen de basis van de Lenste Hutsepot, een stevig soepje annex stampotje. De gevonden ingredienten gaan samen met een schenkeltje van wildernisvlees op het vuur en het resultaat mag later die dag geproefd worden.

  Lees meer...
 • zo
  04
  nov
  2018

  Expeditie Tuinfruit 2018

  14.00 - 17.00 uurWarmoes - Historische Tuin

  Het derde jaar op rij werken we mee aan de vergroenen van de tuinen in Nijmegen Noord. We geven fruitbomen van betuwse rassen uit. Bewoners van Nijmegen Noord mogen zich voor een boompje inschrijven. Er zijn maximaal 350 beschikbaar. De ophaal-datum is 4 november 2018. Wees er snel bij met inschrijven...

  www.cobomen.nl/expeditietuinfruit

   

  Lees meer...
 • zo
  04
  nov
  2018

  Oogstfeest 2018

  14.00 - 21.00Historische tuin - De Warmoes

  Dit jaar alweer de alweer de vijfde editie van het Oogstfeest. Het buitenfeest, lekker eten en drinken, muziek en vuur, voor jong en oud te vieren dat de oogst binnen is. 2018 zijn we te gast bij De historische tuin de Warmoes (vernieuwd en echt een aanrader om al eens te bezoeken!)

  Expeditie Tuinfruit, de jonge fruitboompjes voor de bewoners van Nijmegen Noord, mag ook dit jaar weer onderdeel zijn van het oogstfeest. Inschrijvingen zullen volgen vanaf half september... Houdt de site in de gaten.

  Lees meer...
 • za
  08
  dec
  2018

  Snoeien & werken in Hof van Holland

  10.00 uur -14.00 uurHof van Holland, Oosterhoutsedijk 88

  We gaan snoeien onder leiding van André Claassen. Hij is deskundig en zal na een korte uiteenzetting jullie gericht aan het werk zetten in boomgaard Hof van Holland. Snoeien, dat staat vnl. op het programma, en dat is hard nodig daar! Hulp is welkom.

  Verder zijn er (daar) ook andere klussen te doen, er moet een strook land gemaaid worden voor de aanplant in het voorjaar van eetbaar spul. Ook staat de bouw van een kippenhok op de planning; mocht je je geroepen voelen, we zijn op  zoek naar mensen met 2 rechterhanden die dit op zich willen nemen. Laat van je horen bij Bas Broeder.

  Lees meer...

Nieuwsbrieven


Contact


Heeft u vragen, ideeën of suggesties? Neem contact met ons op!

Facebook

Volg Co-bomen!

E-mail

info@cobomen.nl

Lid worden

Meld je nu aan!

Stichting Co-bomen wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners