Agenda


 • zo
  04
  sep
  2022

  Festival de Oversteek - Smitjesland

  Oh oh, wat een bijzonder pareltje, en altijd vervelend om achteraf te horen van anderen hoe bijzonder. Dus wees erbij! Festival de Oversteek betekent dat je altijd verrast wordt, het zet je hoofd eens open. Hoe verfrissend is dat. Op zondag 4 september is ook boomgaard Smitjesland het decor voor optredens en kunstbeleving. Wel zelf eerst even een kaartje kopen... en dan meteen ook voor zaterdag 3 september toch?

  Progrmma (festivaldeoversteek.nl)

   

  Lees meer...
 • vr
  30
  sep
  2022

  Start inschrijving boompje

  Expeditie Tuinfruit (mede mogelijk gemaakt door gemeente Nijmegen) heeft het goed voor met de nieuwe bewoners boven de Waal. Vergroenen en de vruchten daarvan plukken met een fruitboompje voor iedere nieuwbouwtuin. Met Expeditie Tuinfruit leveren we voor een kleine bijdrage fruitboompjes van Betuwse rassen ('t Olde Ras). Er zijn max 200 boompjes beschikbaar voor 4,50 per stuk. De start van de inschrijving verwachten we 1 oktober en is online via deze website van Co-bomen. Voorwaarde is dat het boompje opgehaald moet worden op de dag van het Oogstfeest op 6 november, locatie Warmoes. Vergeet je dit? Geen zorgen, wij vinden een geschikte en dankbare plek om het fruitboompje te planten.

  > Bestel hier je boompje

  Inschrijving voor boompjes is gesloten

  Lees meer...
 • zo
  06
  nov
  2022

  Oogstfeest 2022 - XXL

  Met eten, drinken en muziek genieten we van het buitenleven op het jaarlijkse oogstfeest van Co-bomen. Deze vindt op zondag 6 november plaats bij Historische Tuin Warmoes aan de Griftdijk in Lent. Fruitboompjes van oude rassen worden uitgedeeld, er is livemuziek van de 9 koppige klezmerband Klezmagic. Het vuur wordt opgepord, van de laatste oogst wordt de Lentse Hutsepot bereid, kastanjes gepoft en op het oogstmarktje kan gekeken worden bij diverse clubs op het gebied van natuur en groenbeheer.

  Vergroenen begint op eigen erf

  In het kader van Expeditie Tuinfruit worden op het Oogstfeest 150 fruitboompjes uitgedeeld door ’t Olde Ras. Tips over groei, bloei en snoei wordt ter plekke gegeven. De eerste boom zal om 13.00u door wethouder stadsvergroening Daemen worden overhandigd aan een bewoner van Nijmegen Noord.

  Voor het eerst; Tafel van de Smaak

  In samenwerking met De Salontafel van Koken aan de Waal gaat smaakgoeroe Joël Broekaert in 2 rondes in gesprek met akkerbouwende filosoof Michiel Korthals, Lony Huige (chefkok en ex eigenaar v. De Grut) en onderzoeker/slow cooking kok Luca Consoli over voeding, terroir, smaak, onze verbinding met het land(schap) en genieten van de jaarlijkse oogst (zie bijlage voor uitgebreidere info).

  Ode Aan Lent & presentaties circus

  Door heel Lent en in de gaard van de Warmoes exposeert Fotograaf Paul Breuker met zijn foto’s van een nieuw stadsdeel in wording. U kunt aanhaken bij een rondleiding voor het verhaal achter de plaatjes. Het Vasim Circus Space Genootschap is aanwezig en geeft doorlopend presentaties, leuk voor jong en ouder!

  Het overzicht van de dag±

  - 13.00u Opening; wethouder Daemen deelt de eerste fruitboom uit
  - 13.30u Rondleiding door Fotograaf Paul Breuker langs zijn expositie in de gaard
  - 14.00u - 14.45u & 15.30u - 16.15u Tafel van de Smaak o.l.v. Joël Broekaert (zie bijlages voor meer info)
  - 15.00u -15.30 & 16.15 -16.45u Optreden Klezmagic (bijgaand foto act)
  - doorlopend presentaties van het Vasim Circus Space Genootschap, informatief marktje, proeven Lentse Hutsepot, poffen kastanjes, relaxen in de gaard, uitdelen fruitboompjes (op reservering)

   

  Lees meer...

Nieuwsbrieven


Contact


Heeft u vragen, ideeën of suggesties? Neem contact met ons op!

Facebook

Volg Co-bomen!

E-mail

info@cobomen.nl

Lid worden

Meld je nu aan!

Stichting Co-bomen wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners