Agenda


 • Rondje Noord

  Open huis bij 12 initiatieven in Nijmegen Noord
  Maak een tocht door Nijmegen Noord en Lent. Pak bijvoorbeeld de fiets en laat je onderweg verrassen. Slenter door moestuin of kas. Kijk mee met de imker. Volg een speurtocht door de boomgaard of windpark.  Of kom zelf voedsel bereiden met lokale producten. Met Rondje Noord beleven jong en oud de lokale sferen in het buitenstadse gebied van Nijmegen, vaak onder het genot van een fris…   Lees meer

   

  Lees meer...
 • wo
  02
  mei
  2018

  Maaien en zeisen - Smitjes

  10.00 tot 12.00 uurSmitjesland

  Kom even helpen, in de uitbundig met gras begroeide boomgaard Smitjesland. Neem de zeis of de motormaaier ter hand. Ook delen nog begaanbaar maken. Tegelijk genieten van de prachtige gaard.

  Lees meer...
 • vr
  18
  mei
  2018

  Maaien, zeisen, poetsen

  10.00 uurHof van Holland, Oosterhoutsedijk 88

  We maken de boomgaarden weer lekker op orde. De paden maaien zodat we ons makkelijk door de gaarden kunnen voort bewegen. Wie een zeis wil uitproberen, van harte welkom. En de piknikbankjes opfrissen. Boomgaard smitjesland is twee weken geleden gedaan. Nu nog die aan de Oosterhoutse kant, te beginnen bij de Hof van Holland.

  Help je mee?

  Lees meer...
 • zo
  20
  mei
  2018

  Rondje Noord #3

  14.00 - 17.00Rondje Noord op 12 locaties

  Tour langs 12 bijzondere plekken (en doe onze boomgaarden ook even aan)
  zondagmiddag 20 mei 

  Op zondagmiddag 20 mei gooien de 13 deelnemers binnen Geef Noord de ruimte! de tuindeuren wagenwijd open en is iedereen van harte welkom om te komen kijken. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en ouder. Denk aan proeverijen, rondleidingen, kruidendrankjes brouwen, zaadbommen bouwen, bijenhotels maken. Rondje Noord begint om 14.00 uur en is gratis toegankelijk. Deelnemers zijn Villa Sterappel, Windpark, Warmoes, Stadsnomaden, Kasje van Doornik, Lentse Aarde, Fabrikaat, Pompoen, Koken aan de Waal, Imkerij Bloem en Iewan.

  Ook de boomgaarden van Co-bomen
  Wil je weten wat onze plannen zijn aankomende jaren? Haak dan aan bij de fietstocht van Co-bomen langs de gaarden op zondag 20 mei. Dit in het kader van ‘Rondje Noord’, het jaarlijkse event waar een tiental groene clubs open huis houden.

  We verzamelen om 14.00 uur voor het Van Der Valk Hotel. Na een uurtje fietsen eindigen om 15.00 uur bij boomgaard Smitjesland en gaan daar de wild bieren proeven van craft beer brouwer Nevel. Daar – om 15.00 bij Smitjesland – aanhaken mag natuurlijk ook!

  Bekijk http://cobomen.nl/nieuw/rondjenoord/

   

   

   

  Lees meer...
 • zo
  02
  sep
  2018

  Festival de Oversteek

  middagKersen Boomgaard achter Station Nijmegen Lent
  Zondagmiddag 2 en 9 september is het feest: Festival De Oversteek, het leukste festival van Nijmegen-Noord en verre omstreken, viert dan zijn tiende verjaardag!
  Opnieuw kun je genieten van muziek, theater, dans, literatuur, beeldende kunst aan de oevers van de Waal. In totaal zijn er maar liefst ruim 50 acts op zo'n 30 locaties.
  Op 2 september is dansgezelschap Aapjescollective te zien in de kersenboomgaard achter station Nijmegen Lent met de voorstelling co-instinct. Tickets zijn verkrijgbaar via festivaldeoversteek.nl.
  Lees meer...
 • zo
  09
  sep
  2018

  Festival de Oversteek - dag2

  middagBoomgaard Smitjesland

  Deze zondag brengen Loes Wijnhoven (voorvrouw Clean Pete) en Lea Kliphuis (de Nijmeegse Dolly Parton) bij Boomgaard Smitjesland evergreens uit country en roots opnieuw tot leven. Andere groene en sfeervolle locaties zijn Historische Tuinderij Warmoes, Koken aan de Waal, Pompstation Stroom en Landgoed Doornik.

  Enkele hoogtepunten uit de goed gevulde verjaardagstaart: Alex Roeka, LAVALU, Rocco Ostermann (Donnerwetter), Tjitske Jansen, The Grey Pants en Folk Road Show. Ook is er opnieuw een bijzonder kinderprogramma (met onder andere de beroemde kinderboekenschrijver Ten van Lieshout) en leerzame én lekkere wildplukwandelingen door het dynamische rivierenlandschap.

  Kaarten verkrijgbaar op festivaldeoversteek.nl

  Lees meer...
 • wo
  12
  sep
  2018

  Peren en appels Oogsten!!!

  12.00 uurHof van Holland, Oosterhoutsedijk 88

  Komt allen om te helpen met de oogst van de appels en peren op Hof van Holland, en door naar Perenlaantje! Het is een super goed perenjaar, zo blijkt aan de tjokvolle hoogstammers op Hof van Holland. Trek je laarzen aan, de kinderen mee, en een tasje voor de oogst natuurlijk.

  We gaan ook weer staptapjes laten persen bij Mobipers dit jaar. Je kunt helpen door de kisten met fruit te vullen. Voor leden zullen de staptapjes tegen kostprijs verkocht worden op het Oogstfeest 2018 (jaja ook die komt er weer aan, op de eerste zondag van november, traditie getrouw)

  Lees meer...
 • zo
  04
  nov
  2018

  Hutsepot maken

  11:00Warmoes Historische Tuin

  Belangstellenden kunnen zondagochtend met wildplukker Sebas op pad. Groentes, kruiden en gewassen die nog op het land van De Warmoes staan vormen de basis van de Lenste Hutsepot, een stevig soepje annex stampotje. De gevonden ingredienten gaan samen met een schenkeltje van wildernisvlees op het vuur en het resultaat mag later die dag geproefd worden.

  Lees meer...
 • zo
  04
  nov
  2018

  Expeditie Tuinfruit 2018

  14.00 - 17.00 uurWarmoes - Historische Tuin

  Het derde jaar op rij werken we mee aan de vergroenen van de tuinen in Nijmegen Noord. We geven fruitbomen van betuwse rassen uit. Bewoners van Nijmegen Noord mogen zich voor een boompje inschrijven. Er zijn maximaal 350 beschikbaar. De ophaal-datum is 4 november 2018. Wees er snel bij met inschrijven...

  www.cobomen.nl/expeditietuinfruit

   

  Lees meer...
 • zo
  04
  nov
  2018

  Oogstfeest 2018

  14.00 - 21.00Historische tuin - De Warmoes

  Dit jaar alweer de alweer de vijfde editie van het Oogstfeest. Het buitenfeest, lekker eten en drinken, muziek en vuur, voor jong en oud te vieren dat de oogst binnen is. 2018 zijn we te gast bij De historische tuin de Warmoes (vernieuwd en echt een aanrader om al eens te bezoeken!)

  Expeditie Tuinfruit, de jonge fruitboompjes voor de bewoners van Nijmegen Noord, mag ook dit jaar weer onderdeel zijn van het oogstfeest. Inschrijvingen zullen volgen vanaf half september... Houdt de site in de gaten.

  Lees meer...
 • za
  08
  dec
  2018

  Snoeien & werken in Hof van Holland

  10.00 uur -14.00 uurHof van Holland, Oosterhoutsedijk 88

  We gaan snoeien onder leiding van André Claassen. Hij is deskundig en zal na een korte uiteenzetting jullie gericht aan het werk zetten in boomgaard Hof van Holland. Snoeien, dat staat vnl. op het programma, en dat is hard nodig daar! Hulp is welkom.

  Verder zijn er (daar) ook andere klussen te doen, er moet een strook land gemaaid worden voor de aanplant in het voorjaar van eetbaar spul. Ook staat de bouw van een kippenhok op de planning; mocht je je geroepen voelen, we zijn op  zoek naar mensen met 2 rechterhanden die dit op zich willen nemen. Laat van je horen bij Bas Broeder.

  Lees meer...
 • za
  05
  jan
  2019

  Snoeien Zaligestraat

  10.00 uur -14.00 uurBoomgaard De Zaligestraat

  Onder professionele begeleiding van onze huissnoeier Andre (Landsmid) gaan we deze dag de boomgaard aan de Zaligestraat in. De vooral pruimen- en mirabellen zijn nodig toe aan een goede snoeibeurt. Na een uitleg van de basis principes van het snoeien gaan we aan de slag. Kou of kilheid hebben geen vat op ons, we zijn toch lekker bezig. We warmen ons bij de lunch naast de heksenketel die boven het fikkie hangt.

  Neem gerust je favoriete gereedschap mee, handschoenen en waterdicht warm schoeisel, voor de rest zorgen wij.

  Graag even aanmelden door een mailtje te sturen naar info@cobomen.nl

  Lees meer...
 • za
  02
  mrt
  2019

  Besdragende struiken & rillen

  10.00 uur -14.00 uurHof van Holland, Oosterhoutsedijk 88
  Wie heeft zin en tijd de handjes uit de mouwen te steken op zaterdag 2 maart?
  In gaard Hof van Holland - Oosterhoutsedijk 88 - gaan we een en ander aan besdragende struiken en ander spannends planten bij de boomgaard. Van snoeihout maken rillen en walletjes, mooie beschutting voor de beesten.
  Start om 10.00 uur, we zorgen voor een soepje of iets dergelijks rond lunchtijd.
  Lees meer...
 • zo
  26
  mei
  2019

  Rondje Noord - fietstochtje 1

  13:30Verzamelen bij Hotel Van der Valk

  Om 13.30 uur verzamelen alle geïnteresseerde fietsers zich bij Hotel vd Valk naast het Lentse station. Vanaf daar fietsen een mooi tochtje langs een aantal boomgaarden die we in beheer hebben. We eindigen op een pitoresk plekje in de buurt. Er is daar wat lekkers te krijgen, en tijd om rond te snuffelen tot 14.45 uur.

  Vanaf hier fietsen we verder in fietstochtje 2.

  Zie hier het volledige programma van Rondje Noord

  Lees meer...
 • zo
  26
  mei
  2019

  Rondje Noord - fietstochtje 2

  15.30 uurVerzamelen bij Stroom.

  Om 15.30 uur verzamelen op bij Stroom. Vanaf daar fietsen we een prachtig tochtje langs de mooie stekjes en boomgaarden in de buurt. Een bierproeverij van de lokale Nevel ligt op de route. Als er nog tijd over is, doen we een verrassingsbezoekje erbij. We eindigen de tocht rond 17.00 uur bij de Warmoes. Daar praten we na onder het genot van een drankje en een hapje (bier & pizza uit de oven en andere lekker home-made voedsel!)

  Zie hier het volledige programma van Rondje Noord langs alle locaties

  Lees meer...
 • vr
  20
  sep
  2019

  Inschrijving Expeditie Tuinfruit

  online op www.cobomen.nl

  We verwachten in 2019 weer Expeditie Tuinfruit te kunnen uitzetten. Dat betekent dat er fruitboompjes van Betuwse ras beschikbaar komen voor het planten in de tuinen van Nijmegen Noord. Wil je er ook eentje planten? Houd de site in de gaten, waarschijnlijk start de inschrijving ergens in september 2019. Houd ook alvast rekening met de ophaaldatum, je boompje staat voor je klaar op het Oogstfeest, 3 november 2019.

  Lees meer...
 • wo
  25
  sep
  2019
  wo
  23
  okt
  2019

  Expeditie Tuinfruit 2019

  Online bestelling plaatsen
  Voor een luttele vergoeding van €2,50 heb je een fruitboompje van Betuwe Ras in je tuin. Er zijn maximaal 250 fruitboompjes beschikbaar. Jouw exemplaar is af te halen op het Oogstfeest op 3 november a.s. op het terrein van de Historische Tuin Warmoes aan de Griftdijk Noord 11, in Lent.
  Wees erbij!
  Zodra we 250 inschrijvingen hebben ontvangen, is inschrijven niet meer mogelijk. We sluiten dan het digitale bestelformulier. We maken gebruik van je e-mailadres om te communiceren. We gaan uiteraard vertrouwelijk om met je gegevens.
  Lees meer...
 • zo
  03
  nov
  2019

  Oogstfeest 2019

  14.00 - 21.00 uurWarmoes - Historische Tuin

  Alweer de zesde editie van het Oogstfeest, waarmee we het buitenleven in Nijmegen Noord vieren.

  ETEN & DRINKEN, ROKEN & STOKEN, MUZIEK!

  Lees hier alle informatie over het Oogstfeest 2019

  Lees meer...
 • za
  15
  feb
  2020

  Snoeien en onderhoud Smitjesland

  14.00 uurBoomgaard Smitjesland

  Smitjesland, ooit een overwoekerde boomgaard, is al reuze opgeknapt en toegankelijk geworden met de nodige inspanning. Het verwijderen van overgroei van vlier, oude en dode bomen heeft voor meer licht en lucht gezorgd. De open plekjes in de gaard maken het pittoresk met behoud van het 'wilde gevoel'. Smitjesland zal niet een 'aangeharkte' plek worden, maar vraagt toch aandacht.

  Op zaterdag 15 februari vanaf 14.00 uur willen we, onder begeleiding van onze snoeiman Andre, Smitjesland een onderhoudsbeurt geven. Jullie helpende handen zijn welkom. Trek goede buitenschoenen aan, handschoenen en neem je snoeischaar mee (als je die hebt).

  Lees meer...
 • za
  15
  feb
  2020

  Ledenvergadering

  16.30 uurNader te bepalen

  Waar willen we met Stichting Co-bomen naar toe? Na meer dan 5 jaar praten we met de leden over het doel van Co-bomen, de vier boomgaarden, de organisatie, de activiteiten en de betrokkenheid van de community.

  Met een hapje en drankje willen we met alle leden en betrokkenen samen het gesprek hebben. Heb je vooraf al vragen of opmerkingen, heb je al ideeën of zoek je inspiratie? Laat van je horen via info@cobomen.nl

  Lees meer...
 • za
  29
  feb
  2020

  Snoeien en vogelkastjes - Hof van Holland

  11.00 - 13.00Hof van Holland, Oosterhoutsedijk88

  Kom je gezellig helpen? Deze zaterdag gaan we de mouwen uit de handen steken in Hof van Holland. Bas heeft nieuwe vogelhuisjes gehaald bij Stadsboom om op te hangen. En er is snoeiwerk te doen. Hulp = welkom. Goede buitenschoenen aan en neem je werkhandschoenen mee.

  Lees meer...
 • do
  01
  okt
  2020

  inschrijving Expeditie Tuinfruit 2020

  09:00online op www.cobomen.nl

  Zoals onderhand bekend willen we naast het behoud van de oude boomgaarden in deze streek ook graag voor nieuwe aanplant zorgen. Daarvoor is dit jaar alweer de zesde editie van Expeditie Tuinfruit. Hier kun je inschrijven op een fruitboompje naar keuze, voor een bijdrage van 2,50, mits je het boompje komt ophalen op 1 november. Dat kun je zelf doen, of besteedt het uit een aan buur, kan ook. De inschrijving op de boompjes start op 1 oktober. De keuze dit jaar is appel, pruim, kers, mispel en kweepeer; oude Betuwse rassen van ' t Olde Ras.

  Lees meer...
 • zo
  01
  nov
  2020

  Uitgifte Expeditie Tuinfruit

  14:00 - 17.00nader te bepalen in Nijmegen boven de Waal

  Heb je je op tijd kunnen inschrijven voor een fruitboompje van Expeditie Tuinfruit 2020? Gefeliciteerd! De afhaaldatum van jouw fruitboompje is op 1 november, tijdens het Oogstfeest van onze stichting. Het wordt weer gezellig, dus neem gerust je partner, buren en kinderen mee. Er is altijd wel wat lekkers en leuks.

  Vanwege corona zullen we zorgvuldig moeten omgaan met het afhaalproces van de boompjes. Heb je een boompje kunnen reserveren? Dan ontvang je een mail met strikte regels voor het afhalen. Maar daarna heb je ook wat!

  Lees meer...
 • zo
  01
  nov
  2020

  Helaas: geen Oogstfeest 2020

  14:00is nog spannend, sowieso spannend met corona, toch erg leuk en gezellig

  Het had alweer de zevende editie van het Oogstfeest moeten worden, waarmee we het buitenleven in Nijmegen Noord vieren. Zet het Oogstfeest voor 2021, de eerste zondag van november, alvast in je agenda, locatie volgt. Leuk voor jong en oud.

  ETEN & DRINKEN, ROKEN & STOKEN, MUZIEK!

  Lees meer...
 • zo
  23
  mei
  2021

  Rondje Noord

  Zondagmiddag 23 mei 2021

  Bezoekroute langs de beste plekjes in Nijmegen Noord

   

  Fijn uitwaaien en een blik werpen in gaard of bijkomen op terras. Pak de fiets of benenwagen en maak uw Rondje Noord. Overal is het gratis toegang. Alle activiteiten vinden buiten plaats, ruimte gegarandeerd!

  • Warmoes, Griftdijk (v. 10u – 17u)Ervaar hoe Lent er vroeger uitzag, toen de Lentse warmoezeniers de stad Nijmegen van groente en fruit voorzagen. Proef van onze verse oogst en geniet van de sfeer in de tuinderij en boomgaard.
  • Fabrikaat, Oosterhoutsedijk 88 (v. 13u - 17u)De werkplaats, winkel en het koffieloket van Fabrikaat zijn spontaan te bezoeken.

  • Beleef de Natuur, Rosa Luxemburgstraat (v. 13.00 - 14.30)Buiten onder de Eikenboom worden zaadbommetjes gemaakt, lets talk about the birds and the beezzzz

  • Stroom Lent / proeverij Lentse cider, Vossenpelssestraat 16 (v. 14u - 17u)Wijngaard en Cidermakerij Het Hamerstuk presenteert een ciderproeverij van Lents fruit

  • Lentse Aarde, Doornikse natuurakkers (hele middag, doorlopend)Kom een praatje maken met een enthousiaste tuinman of tuinvrouw, loop langs onze tuintjes, en drink een bakje koffie. Welkom!

  • Boomgaarden Co-bomen, drie locaties (13u-16u)De 3 boomgaarden die Co-Bomen beheert en onderhoudt zijn vandaag te bezoeken. Wandel een rondje gaard, geniet van de groene pareltjes middenin de oprukkende nieuwbouw.
   - Perenlaantje (Park Waaijenstein, via Griftdijk / Boetzelaerstraat te bereiken)
   - Gaard Hof van Holland (hoogstamgaard achter het fabrikaat, Oosterhoutsedijk 88)
   - Boomgaard Smitjesland (ligt achter het woonhuis aan Smitjesland 7)
  Lees meer...
 • ma
  01
  nov
  2021

  Inschrijving gesloten: Expeditie Tuinfruit 2021

  ----Inschrijving gesloten----

  Voor een luttele vergoeding van €3,00 heb je een fruitboompje van Betuwe Ras in je tuin. Er zijn maximaal 150 fruitboompjes beschikbaar. Jouw exemplaar is af te halen op het Oogstfeest op 7 november a.s. op het terrein van de Historische Tuin Warmoes aan de Griftdijk Noord 11, in Lent.
  Wees erbij! Lukt het niet je boompje op te halen, dan zoeken wij er een goede plek voor.

  In oktober zal de inschrijving voor Expeditie Tuinfruit open gaan. Zodra we 150 inschrijvingen hebben ontvangen, is inschrijven niet meer mogelijk. We sluiten dan het digitale bestelformulier. We maken gebruik van je e-mailadres om te communiceren. We gaan uiteraard vertrouwelijk om met je gegevens.

   

  Lees meer...
 • zo
  07
  nov
  2021

  Oogstfeest 2021

  Alweer de zevende editie van het Oogstfeest, waarmee we het buitenleven in Nijmegen Noord vieren.

  ETEN & DRINKEN, ROKEN & STOKEN, MUZIEK!

  Lees meer...
 • zo
  04
  sep
  2022

  Festival de Oversteek - Smitjesland

  Oh oh, wat een bijzonder pareltje, en altijd vervelend om achteraf te horen van anderen hoe bijzonder. Dus wees erbij! Festival de Oversteek betekent dat je altijd verrast wordt, het zet je hoofd eens open. Hoe verfrissend is dat. Op zondag 4 september is ook boomgaard Smitjesland het decor voor optredens en kunstbeleving. Wel zelf eerst even een kaartje kopen... en dan meteen ook voor zaterdag 3 september toch?

  Progrmma (festivaldeoversteek.nl)

   

  Lees meer...
 • vr
  30
  sep
  2022

  Start inschrijving boompje

  Expeditie Tuinfruit (mede mogelijk gemaakt door gemeente Nijmegen) heeft het goed voor met de nieuwe bewoners boven de Waal. Vergroenen en de vruchten daarvan plukken met een fruitboompje voor iedere nieuwbouwtuin. Met Expeditie Tuinfruit leveren we voor een kleine bijdrage fruitboompjes van Betuwse rassen ('t Olde Ras). Er zijn max 200 boompjes beschikbaar voor 4,50 per stuk. De start van de inschrijving verwachten we 1 oktober en is online via deze website van Co-bomen. Voorwaarde is dat het boompje opgehaald moet worden op de dag van het Oogstfeest op 6 november, locatie Warmoes. Vergeet je dit? Geen zorgen, wij vinden een geschikte en dankbare plek om het fruitboompje te planten.

  > Bestel hier je boompje

  Inschrijving voor boompjes is gesloten

  Lees meer...
 • zo
  06
  nov
  2022

  Oogstfeest 2022 - XXL

  Met eten, drinken en muziek genieten we van het buitenleven op het jaarlijkse oogstfeest van Co-bomen. Deze vindt op zondag 6 november plaats bij Historische Tuin Warmoes aan de Griftdijk in Lent. Fruitboompjes van oude rassen worden uitgedeeld, er is livemuziek van de 9 koppige klezmerband Klezmagic. Het vuur wordt opgepord, van de laatste oogst wordt de Lentse Hutsepot bereid, kastanjes gepoft en op het oogstmarktje kan gekeken worden bij diverse clubs op het gebied van natuur en groenbeheer.

  Vergroenen begint op eigen erf

  In het kader van Expeditie Tuinfruit worden op het Oogstfeest 150 fruitboompjes uitgedeeld door ’t Olde Ras. Tips over groei, bloei en snoei wordt ter plekke gegeven. De eerste boom zal om 13.00u door wethouder stadsvergroening Daemen worden overhandigd aan een bewoner van Nijmegen Noord.

  Voor het eerst; Tafel van de Smaak

  In samenwerking met De Salontafel van Koken aan de Waal gaat smaakgoeroe Joël Broekaert in 2 rondes in gesprek met akkerbouwende filosoof Michiel Korthals, Lony Huige (chefkok en ex eigenaar v. De Grut) en onderzoeker/slow cooking kok Luca Consoli over voeding, terroir, smaak, onze verbinding met het land(schap) en genieten van de jaarlijkse oogst (zie bijlage voor uitgebreidere info).

  Ode Aan Lent & presentaties circus

  Door heel Lent en in de gaard van de Warmoes exposeert Fotograaf Paul Breuker met zijn foto’s van een nieuw stadsdeel in wording. U kunt aanhaken bij een rondleiding voor het verhaal achter de plaatjes. Het Vasim Circus Space Genootschap is aanwezig en geeft doorlopend presentaties, leuk voor jong en ouder!

  Het overzicht van de dag±

  - 13.00u Opening; wethouder Daemen deelt de eerste fruitboom uit
  - 13.30u Rondleiding door Fotograaf Paul Breuker langs zijn expositie in de gaard
  - 14.00u - 14.45u & 15.30u - 16.15u Tafel van de Smaak o.l.v. Joël Broekaert (zie bijlages voor meer info)
  - 15.00u -15.30 & 16.15 -16.45u Optreden Klezmagic (bijgaand foto act)
  - doorlopend presentaties van het Vasim Circus Space Genootschap, informatief marktje, proeven Lentse Hutsepot, poffen kastanjes, relaxen in de gaard, uitdelen fruitboompjes (op reservering)

   

  Lees meer...

Nieuwsbrieven


Contact


Heeft u vragen, ideeën of suggesties? Neem contact met ons op!

Facebook

Volg Co-bomen!

E-mail

info@cobomen.nl

Lid worden

Meld je nu aan!

Stichting Co-bomen wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners