Agenda


 • ma
  25
  sep
  2017
  wo
  25
  okt
  2017

  Online inschrijven op gratis boompje

  09:00Online op cobomen.nl/expeditietuinfruit

  Expeditie Tuinfruit 2017 geven fruitboompjes weg

  Hoogstam fruitboompjes gratis, om de tuinen van Nijmegen boven de Waal te vergroenen

  Stichting Co-bomen wil Nijmegen Noord verder vergroenen. Dat is goed voor mens, plant en dier. In Expeditie Tuinfruit is de keuze uit 6 oude fruitrassen, zolang de voorraad strekt!

  In navolging van 2016 mag Co-bomen nu voor het tweede jaar 1 fruitboom per huishouden aanbieden. Gegroepeerde mensen, denk aan appartementgebouwen of lokale organisaties, kunnen de fruitbomen klusteren tot een kleine gaard. Zo is vorig jaar een gaard aangeplant bij Windpark Nijmegen-Betuwe en bij Landgoed Doornik. De oude fruitsoorten die van oudsher in ons woongebied aanwezig waren, en hier goed gedijden, worden in de keuzelijst van Expeditie Tuinfruit opgenomen. Vorig jaar verliep de reservering van de 200 gratis boompjes erg vlot. Dit jaar start de online reservering op 24 september op cobomen.nl/expeditietuinfruit.

  Meer groen in woongebied Waalsprong

  Co-bomen legt de relatie tussen stad en platteland, waarbij burgers actief betrokken worden bij hun leefomgeving, bij lokale voedselproductie en gezonde voeding. Het lokaal groene karakter van de Betuwe mag best behouden worden in de nieuwbouw van de Waalsprong. Met Expeditie Tuinfruit worden de komende jaren fruitbomen uitgereikt aan de bewoners in Nijmegen Noord en Lent. Dit met het doel om het gebied te vergroenen, de Betuwse fruitcultuur in de wijken te laten voortbestaan, samen plezier van de opbrengst te hebben en oude- of zelfs verdwenen rassen terug laten komen. Hiertoe werken we onder andere samen met Museumtuin ’t Olde Ras.

  Uitreiken fruitbomen op zondag 5 november tijdens het jaarlijks Oogstfeest

  De 4e editie van het Co-bomen Oogstfeest is, zoals gebruikelijk, op de eerste zondag van november, zondag 5 november 2017. Dit is de dag dat de fruitboompjes van Expeditie Tuinfruit worden uitgereikt en de nieuwe eigenaren deze kunnen komen ophalen.

  Teken online in voor een boom, gratis.

  Geïnteresseerden die een groene wijk willen ondersteunen en op eigen erf willen beginnen, kunnen hun voorkeur opgeven en reserveren voor een type fruitboom op de site cobomen.nl/expeditietuinfruit. Wees er op tijd bij, op is op!

  Expeditie Tuinfruit wordt mede mogelijk gemaakt door het project ‘Groen Verbindt’ van de gemeente Nijmegen.

  Toon details
 • za
  04
  nov
  2017

  Voedsel en Kook Evenement

  11:00Waalsprong

  Op zaterdag 4 november, aan de vooravond van het Oogstfeest, gaan we koken met zelfgeoogste lokale producten uit de omgeving. De Waalsprong is rijk aan voedsel. Onder professionele begeleiding gaan we zelf aan de slag. En het zelf opeten en drinken natuurlijk! Interesse in deelname? Stuur een mailtje naar info@cobomen.nl

  Toon details
 • zo
  05
  nov
  2017

  Oogstfeest 2017

  15.00 - 22.00

  Het vierde Oogstfeest in Nijmegen Noord! Met muziek, eten en drinken, op weer een bijzondere plek. Vuurkorf aan, kinderactiviteiten, echt genieten. Wederom de locatie voor Expeditie Tuinfruit. Houd het in de gaten.

  Toon details

Aankomende maandag 25 september starten we online met de nieuwe Expeditie Tuinfruit! Nijmegenaren boven de Waal kunnen dan weer hun reservering op onze website plaatsen: gratis fruitboompje van Betuwe ras.
Lieve leden van Co-bomen, houd de site www.cobomen.nl in de gaten!!!
... See MoreSee Less

View on Facebook

... See MoreSee Less

View on Facebook

After pics 10 sep Smitjesland. Zoals gezegd je had er bij moeten zijn...! Nog niet eens uitgebreid verteld over de Poeziecentrale. Ook het langste gedicht was mooi aan de telefoon. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Nieuwsbrieven


Contact


Heeft u vragen, ideeën of suggesties? Neem contact met ons op!

Facebook

Volg Co-bomen!

E-mail

info@cobomen.nl

Lid worden

Meld je nu aan!

Stichting Co-bomen wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners