zondagmiddag 3 november 2019, 13.00 – 21.00 uur

ETEN & DRINKEN, ROKEN & STOKEN, MUZIEK!
Genieten van het buitenleven op het jaarlijkse Oogstfeest van Co-bomen i.s.m. de Warmoes
Entree gratis

De herfst raast over het land, tijd het vuur op te poken en neer te strijken in de sfeervolle gaard. De Knutselkar biedt vertier voor jong en ouder, samen met kunstenaar Domas kan fruit geperst worden, Koken aan de Waal gaat van Kop tot Kont aan de slag met Vergeten Vleesch.

Fabrikaat stalt haar mobiele laboratorium en onderzoekt met TERRA_TORY de nieuwe mogelijkheden van de Nijmeegse rivierklei. Maak je eigen wegwerpbord van klei om van te smullen tijdens het oogstfeest! En natuurlijk is er musica, dj EN&EN draait de coolste plaatjes en de band The Celebrity Hot Tub Party brengen zeker de swing erin.

Meehelpen bereiden Lentse Hutsepot?

Om 11.00uur duiken Michiel, Robin en Bas A. de tuin van de Warmoes in en jutten de laatste groentes bij elkaar, hiervan gaan we weer de fameuze Lentse Hutsepot bereiden. Haak gerust aan!

En doe de workshop kastanjepuree maken volgens Romeins recept van onze buren uit Ressen van Bellefleur Boom– gaardbeheer. Of volg om 15.00u de workshop vuur maken zonder vuur. Met steenboog, vuurslag en een propje berkenbast, splinters en spaanders kan ’t ook…

Zo ongeveer vanaf 13.15 uur of daarna is iedereen welkom, entree is gratis.

De Betuwse Boomgaarden

Op vergeten plekken in Nijmegen Noord en Lent liggen prachtige boomgaarden. Ze werden niet gebruikt en raakten vervallen. Stichting Co-bomen onderhoud sinds 2014 de gaarden en plukt samen met de leden de vruchten. Elk jaar na de oogst, als afsluiting van het seizoen, volgt het oogstfeest. Op zondag 3 november 2019 alweer de 6e editie.

Expeditie Tuinfruit 2019

Het Oogstfeest is dit jaar voor de vijfde keer het decor voor de uitgifte, van, nu, 250 fruitboompjes aan bewoners van de Waalsprong. We vragen dit jaar een vergoeding van 2,50 per boompje. In de voorliggende maand hebben even zoveel bewoners hun voorkeur voor een originele Betuwse fruitboom op de website gemaakt. De interesse om het eigen erf te beplanten met een fruitboom is tot zover altijd erg groot geweest. We hopen dit jaar, gezien over alle jaren van Expeditie Tuinfruit, boven het totaal van 1000 boompjes uit te komen.

Ook dit jaar komen de fruitboompjes van Stichting ’t Olde Ras. Aron himself geeft advies bij het uitgiftepunt.

Klik hier: Expeditie Tuinfruit 2019 – bestel boompje

Flyer downloaden: Oogstfeest-2019-low.pdf