Oogstfeest Co-bomen op zondagmiddag 3 november – Warmoes

Met eten, drinken en muziek genieten we van het buitenleven op het jaarlijkse oogstfeest van Co-bomen. Deze vindt op zondag 3 november plaats bij de boerderij en in de boomgaard van De Historische Tuin Warmoes aan de Griftdijk in Nijmegen Noord/Lent.

Vanaf 14.00u is iedereen welkom, entree is gratis.

De Betuwse Boomgaarden

Op vergeten plekken in Nijmegen Noord en Lent liggen prachtige boomgaarden. Ze werden niet gebruikt en raakten vervallen. Stichting Co-bomen onderhoud sinds 2014 de gaarden en plukt samen met de leden de vruchten. Elk jaar na de oogst, als afsluiting van het seizoen, volgt het oogstfeest. Op zondag 3 november 2018 alweer de 6e editie.

 

Het Oogstfeest; voor iedereen!

Met vergeten groentes wordt De Lentse Hutsepot bereid. Kinderen worden geschminkt volgens de laatste herfstmode. Museumtuin ’t Olde Ras geeft instructie groot onderhoud fruitboom. Een natuurknutselkar voor de kinderen. Kom noten kraken en kastanjes poffen. Live muziek. Ga mee wildplukken rondom de Warmoes met Ellen Mookhoek. Of hout bij appel & perensap en patisserie van eigen erf van De Warmoes.

Expeditie Tuinfruit; 

Het Oogstfeest is dit jaar voor de derde keer het decor voor de uitgifte, van, nu, 350 fruitboompjes aan bewoners van de Waalsprong. In de voorliggende maand hebben even zoveel bewoners hun voorkeur voor een originele Betuwse fruitboom op de website gemaakt. De interesse om het eigen erf te beplanten met een fruitboom – en daarmee bij te dragen aan het vergroenen van Nijmegen Noord – was wederom een groot succes, voor het tweede jaar waren in no time de 250 boompjes gereserveerd.