Rondje Noord 2019


Maak een tocht door Nijmegen Noord en Lent. Pak bijvoorbeeld de fiets en laat je onderweg verrassen. Slenter door moestuin of kas. Kijk mee met de imker. Volg een speurtocht door de boomgaard of windpark. Of kom zelf voedsel bereiden met lokale producten. Met Rondje Noord beleven jong en oud de lokale sferen in het buitenstadse gebied van Nijmegen, vaak onder het genot van een fris sapje of hapje van eigen erf.

Read More

Expeditie tuinfruit 2020


De verwachte groei van Nijmegen Noord maakt dat er duizenden nieuwe bewoners bijkomen. Wij willen voor iedereen in Nijmegen Noord tenminste 1 fruitboom van een oud ras beschikbaar stellen. Bij het aanbod van een eigen fruitboom hanteren we 1 per huishouden. Groepen kunnen deze clusteren tot een kleine gaard wanneer daar plek voor in de buurt aanwezig is. Zo vermengt nieuwbouw zich met 'oud' groen.

Read More

Oogstfeest 2020


Hoe beter dan het fruitjaar af te sluiten met een flink feest! Jaarlijks brengen we mensen, muziek, eten, drinken en fruitbomen bij elkaar om het er eens goed van te nemen. Dat mag na een jaar van snoeien, maaien, sjouwen, kijken en natuurlijk oogsten. De vierde editie van het Oogstfeest (op de eerste zondag van november) staat vast in onze agenda’s.

Read More

Werken aan gaarden


De boomgaarden in Nijmegen boven de Waal zijn niet vanzelfsprekend. De nieuwbouw in de Waalsprong maakt dat karakteristieke plekken soms moeten wijken voor huizen en straten. En soms kunnen de oude gaarden (deels) worden geïntegreerd in de plannen. Daar worden wij blij van! We streven ernaar de plekken toegankelijk te houden voor mensen, gebruik, lekker vertoeven, buiten zijn. Voor mensen en beesten.

Read More

Contact


Heeft u vragen, ideeën of suggesties? Neem contact met ons op!

Facebook

Volg Co-bomen!

E-mail

info@cobomen.nl

Lid worden

Meld je nu aan!

Stichting Co-bomen wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners