Een fruitboom voor iedereen


—- Inschrijving boompjes 2021 gesloten —

In Nijmegen boven de Waal komen vele nieuwe mensen in nieuwe wijken te wonen. Stichting Co-bomen wil het deel van Nijmegen vergroenen met Betuwse fruitboompjes. Dat is waar onze actie Expeditie Tuinfruit toe bedoeld is. In 2016 mochten we al 200 boompjes weggeven, die overal in de tuinen zijn gepland. Een jaar later mochten we weer 250 boompjes uitgeven. In 2018 startte Expeditie Tuinfruit met de uitgifte van 350 boompjes! In 2019 zijn het Max 250 boompjes tegen een vergoeding van €2,50. In 2020 gaan we voor 150 boompjes tegen een vergoeding van €2,50. Voor 2021 zijn er 150 boompjes beschikbaar voor een vergoeding van €3,00 per stuk.

De Betuwe kent een rijke historie aan fruitteelt. Het gebied van Nijmegen boven de Waal diende decennia lang als voortuin voor de stad. Vanaf hier werden de vitaminerijke producten de Waal over gevaren naar de markt in de stad. Nu de nieuwbouw zorgt voor uitbreiding verdwijnt het groene karakter van Nijmegen-noord echter naar de achtergrond.

In het kader van het programma ‘Groen Verbindt’ van de gemeente Nijmegen mogen wij een impuls geven aan de vergroening. Middels Expeditie Tuinfruit kiezen we ervoor om kleine en halfstam fruitboompjes uit te geven van oude Betuwse rassen. Lekker, goed voor de bijen, en leuk om zelf te oogsten in eigen tuin!

Ben je woonachtig in Nijmegen boven de Waal? Zie je jezelf als nieuwe bewoner? Dan kun je intekenen op een eigen fruitboompje. Kies uit een appel, peer, pruim, kers, kweepeer of mispel. De Stichting ’t Olde Ras uit Doesburg maakt de selectie van rassen en is leverancier. Voorwaarde voor intekenen is, dat je het boompje zelf afhaalt op 7 november 2021. We hopen op die dag het fruitseizoen te mogen vieren met een vuurtje, eten en drinken, muziek en gezelligheid. We nodigen alle partijen, bewoners en betrokkenen uit om mee te genieten.

—- Inschrijving boompjes 2021 gesloten —

Voor een luttele vergoeding van €3,00 heb je een fruitboompje van Betuwe Ras in je tuin. Er zijn maximaal 150 fruitboompjes beschikbaar. Jouw exemplaar is af te halen  op 7 november a.s. op het Oogstfeest, op locatie van de Warmoes. Bestel niet meer dan 1 boompje per gezin.

Zodra we 150 inschrijvingen hebben ontvangen, is inschrijven niet meer mogelijk. We sluiten dan dit digitale inschrijfformulier. We maken gebruik van je e-mailadres om te communiceren. We gaan uiteraard vertrouwelijk om met je gegeven

—- Inschrijving boompjes 2021 gesloten —

Ophalen van je boompje


Was je er op tijd bij, en heb je een bestelling van een boompje kunnen doen? Dan kun je deze ophalen op het Oogstfeest 7 november. Het oogstfeest wordt gehouden bij de Warmoes in Lent (Griftdijk Noord 11, Lent). Kom tussen 13.00 en 17.00 uur en het liefst niet met de auto!

Totaal: € -

Contact


Heeft u vragen, ideeën of suggesties? Neem contact met ons op!

Facebook

Volg Co-bomen!

E-mail

info@cobomen.nl

Lid worden

Meld je nu aan!

Stichting Co-bomen wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners